Hola a tots!
Seria bo que sabéssiu que és la Taxonomia de Bloom per això a continuació trobareu un petit resum de que és, quins són els antecedents i per a que serveix.
Antecedents de la Taxonomia de Bloom:
Al 1956 Benjamín Bloom va desenvolupar la seva taxonomia d’Objectius Educatius, era una eina per estructurar i entendre el procés d’aprenentatge. En aquesta encaixava el domini cognitiu, el que categoritza i ordena les habilitats de pensament i objectius.
Taxonomia Revisada de Bloom:
Als anys 90 Lorin Anderson va revisar la Taxonomia del seu mestre i va publicar al 2001 la Taxonomia Revisada de Bloom. Destaca com a canvi important l’ús dels verbs en comptes d’utilitzar substantius per cada categoria i també el canvi de la seqüència de les categories.
Les subcategories de la Taxonomia revisada de Bloom són les següents: recordar, comprendre, aplicar, analitzar, avaluar i crear.
Els verbs anteriors descriuen moltes de les activitat, accions, processos i objectius que portem a terme en les practiques diàries a l’aula. Però no atenen als objectius degut a la ràpida immersió de les TIC. Per això cal revisar novament la Taxonomia per a actualitzar-la, d’aquí neix la Taxonomia Digital de Bloom.
D'aquesta Taxonomia Digital de Bloom he fet una taula on he seleccionat 10 verbs que s'associen a diferents habilitats de pensaments i mostraré un petit exemple de la taula:
Verb
|
Activitat GITIC
|
Activitat escolar
|
Animar: forma part de crear, l’habilitat de pensament d’ordre superior | Scratch (categoria d’animació) ajuda a crear activitats on s’incloguin objectes en moviment | Posar les competències que treballen a l’escola. Crear una animació de plastilina dels nens de 6é de primària de l’Escola Montserrat. |
Blogear: forma part de l’habilitat de pensament d’ordre superior. I significa posar en blocs personals informacions i fotos. I també mirar blocs d’altre gent. | Es pot veure en el blog personal que he fet sobre les dues assignatures de COED i GITIC: Mestres dels futur. | Els blocs també els utilitzen les escoles per consolidar els coneixements; en fan tan nens com mestres, com per exemple: cucafera |
Us deixo una web perquè pugueu mirar si ho desitgeu amb més deteniment en que consisteix la Taxonomia de Bloom: Eduteka: Taxonomia de Bloom
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada